ua en ru

Адвокат Балуха заявила, що захист оскаржив винесений йому запобіжний захід

Адвокат Балуха заявила, що захист оскаржив винесений йому запобіжний захід Фото: Володимир Балух (скріншот відео Громадське Телебачення)

У другій справі проти Балуха матеріали мають бути відправлені в прокуратуру на перевірку

Сторона захисту оскаржила запобіжний захід стосовно засудженого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха. Про це повідомила адвокат Ольга Дінзе, передають "Крим. Реалії".

За її словами, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму ще не розглянув скаргу адвоката.

"Цей запобіжний захід може бути і скасований, ніяких підстав для обрання йому такого запобіжного заходу у суду не було. У другій справі йому також може бути обрано запобіжний захід. Відповідно, його нікуди не відправлять. Поки матеріали справи закріплені за Роздольненським судом, потім будуть спрямовані до Верховного суду, і по другій справі може бути обрано запобіжний захід, але не обов’язково утримання під вартою", – прокоментувала Дінзе.

Разом з тим, за її словами, у другій справі проти Балуха матеріали мають бути відправлені в прокуратуру на перевірку та затвердження обвинувального висновку.

"Якщо з’ясується, що весь склад Роздольненського суду вже розглядав кримінальні справи стосовно Балуха, відповідно, справа має бути направлена до іншого суду того самого значення", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації допустити лікарів до українського активіста Володимира Балуха, який міститься в Сімферопольському СІЗО.