ua en ru

АДС "Дніпропетровськгазу" з початку карантину здійснили майже 6,5 тис. виїздів

АДС "Дніпропетровськгазу" з початку карантину здійснили майже 6,5 тис. виїздів Газовий вентиль (kmu.gov.ua)

За статистикою більша частина викликів стосується підозр на виток газу

У період карантину бригади аварійників АТ "Дніпропетровськгаз" здійснили майже 6,5 тис. виїздів на виклики. Щодня диспетчери отримують близько 100 дзвінків з усіх куточків області. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Ми – спеціалісти критичної інфраструктури, працюємо цілодобово, щоб забезпечити безперервну доставку блакитного палива в оселі. Робота аварійників важка та небезпечна, особливо зараз, коли більшість людей знаходиться вдома і навантаження на газові мережі постійно зростає. Щодня аварійники ризикують власним здоров’ям, аби споживачі могли з комфортом залишатися вдома на карантині" - говорить головний інженер АТ "Дніпропетровськгаз" Олександр Макаренко.

За словами прес-служби, щодня 48 аварійних бригад працюють для комфорту споживачів природного газу області. Зараз, у період епідемії, особливу увагу приділяється саме індивідуальному захисту. Зазначається, що аварійні бригади постійно контактують із власниками осель, тому кожного разу фахівці користуються засобами індивідуального захисту. Спеціалісти повністю забезпечені спеціальними костюмами захисту, одноразовими гумовими рукавицями, антисептиками та захисними масками.

Також у прес-службі зазначили, що у цілях безпеки кожного дня перед початком та після зміни водії обробляють дезінфікуючими засобами інструменти та службові машини. Обробка автомобіля відбувається у три етапи. Фахівці щоденно витрачають приблизно дві години на санобробку.

"Споживачам, які викликають аварійників, потрібно усвідомити, важливість дотримання санітарних вимог. У разі виявлення симптомів, клієнту необхідно попередити диспетчера, аби не наражати спеціалістів АТ "Дніпропетровськгаз" на небезпеку. Водночас, клієнтам варто зрозуміти, що спеціалісти повністю захищені та, у разі потреби, не перешкоджати потраплянню в оселю. Виклики з підозрою на витік газу є повністю безкоштовними та входять до тарифу на розподіл газу", - йдеться у повідомленні.