ua en ru

Адмінсуди в зоні АТО повідомляють про неможливість передачі справ в інші суди, - ВАСУ

Адміністративні суди, розташовані в зоні АТО, повідомляють про неможливість здійснення правосуддя.

Адміністративні суди, розташовані в зоні АТО, повідомляють про неможливість здійснення правосуддя. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Вищого адміністративного суду України.

"На адресу Вищого адміністративного суду України надійшли листи від Донецького апеляційного, Донецького окружного та Луганського окружного адміністративних судів з повідомленнями про неможливість здійснення правосуддя у зв'язку з проведенням антитерористичної операції на території цих двох областей і існуванням загрози життю та безпеки суддів та працівників апаратів судів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, дані адмінсуди повідомили також про неможливість передачі справ, розгляд яких не закінчено, Харківський апеляційний, Харківський окружний і Запорізький окружний адмінсуди.

"Як повідомляють у своїх листах голови судів, направлення справ засобами поштового зв'язку неможливо, так як робота поштових відділень у містах Донецьк і Луганськ припинена, а перевозити справи кур'єрською поштою або автотранспортними засобами немає можливості внаслідок активних бойових дій. Тому здійснити передачу справ, розгляд яких не закінчено адміністративними судами, розташованими в зоні АТО, протягом десяти днів неможливо", - повідомили у ВАСУ.

Нагадаємо, 2 вересня 2014 р. ВАСУ визначив, які суди розглядатимуть справи, підсудні адміністративним судам, розташованим у зоні АТО.