ua en ru

Адмінсуд Києва лобіює інтереси власників "Діамантбанку", - екс-голова правління

В адміністративних судах України продовжує панувати "телефонне право" і корупція. Такої думки дотримується колишній голова правління "Діамантбанку" Олександр Рибалкін.

"Прикладом подібної ситуації можуть служити протизаконні дії Окружного адміністративного суду Києва, з якими я стикаюся протягом півроку. У липні 2014 р. в Голосіївському районному суді ми виграли цивільну справу про стягнення з "Діамантбанку" невиплаченої мені зарплати, а в листопаді виконавча служба відкрила провадження у цій справі", - повідомив Рибалкін.

За його словами, власники банку вирішили заблокувати примусове стягнення належних екс-голові правління засобів і з допомогою незаконних судових дій зупинили цей процес.

Рибалкін повідомив, що 3 грудня 2014 р. суддя Богдан Санін відкрив провадження за позовом про визнання протиправними дій державної виконавчої служби. "Провадження було відкрито, незважаючи на те, що позивач - Керезь В. М. - навіть не був стороною у цивільній справі про стягнення зарплати і не є стороною виконавчого провадження, яке він оскаржує (ні стягувачем, ні боржником). Це прямо порушує законодавство України", - підкреслив колишній глава правління "Діамантбанку", зазначивши, що суддя Санін відомий тим, що під час "революції гідності" своїм рішенням заборонив мітинги в центрі Києва.

Як заявив Рибалкін, далі Окружний адмінсуд втрутився у роботу державної виконавчої служби. 5 грудня 2014 р. суддя Санін заборонив вчиняти будь-які дії в межах виконавчого провадження про стягнення зарплати. "І це при тому, що за законом, по-перше, не можна зупиняти судові рішення, які набрали чинності. А, по-друге, суд не має повноважень зупиняти виконавче провадження", - підкреслив він.

Рибалкін також зазначив, що адміністративна справа, яка, згідно з законодавством, має бути розглянута і вирішена протягом місяця, вже більше півроку не рухається з місця.

Екс-глава правління додав, що станом на сьогодні термін повноважень Саніна закінчився, і справу було передано іншому судді - Віктору Шулежко. "Буде він діяти за законом або продовжить корупційний шлях свого попередника стане відомо 10-го червня, коли відбудеться розгляд справи новим суддею", - резюмував Рибалкін.