ua en ru

Адміністрація Трампа стане найбагатшою в історії США, - ЗМІ

Адміністрація Трампа стане найбагатшою в історії США, - ЗМІ Фото: Трамп зібрав в адміністрації президента одних з найбагатших людей в США

Сукупні статки претендентів на ключові позиції в оточенні президента США перевищують 6 млрд доларів

В адміністрації Дональда Трампа будуть працювати одні з найбагатших людей в США. Про це йдеться в огляді телеканалу РБК.

Як пише видання, згідно з інформацією Forbes, сукупні статки претендентів на ключові позиції в оточенні президента перевищує 6 млрд доларів.

Зокрема, йдеться про 79-річного інвестора, банкіра і фахівця з антикризового управління Уілбура Росса, який заробив свій статок (2,5 млрд доларів) на купівлі і реструктуризації компаній. В адміністрації Трампа він займе пост міністра торгівлі.

Міністр армії США Вінсент Віола (статки - 1,79 млрд доларів) є засновником однієї з найбільших у світі високотехнологічних трейдингових компаній Virtu Financial. Він також володіє клубом НХЛ "Флорида Пантерз".

Лінда Макмехон, яка очолить адміністрацію малого бізнесу, володіє статками в 1,6 млрд доларів. У 1979 році Макмехон заснувала найбільшу в світі федерацію реслінгу - WWE.

Майбутній держсекретар США Рекс Тіллерсон (стан - 325 млн доларів) заради посади в адміністрації Трампа залишив посаду президента ExxonMobil. Раніше Тіллерсон неодноразово виступав проти санкцій щодо Росії, через які йому довелося зупинити кілька спільних проектів.

Також в огляді йдеться про міністра освіти США Бетсі де Вос (її статки Forbes оцінює більш ніж у млрд доларів), міністра фінансів Стівена Мнучіна (статаки - 300 млн доларів), міністра праці в адміністрації Трампа Ендрю Паздера (статаки - 45 млн доларів), міністра у справах житлового будівництва, нейрохірурга Бена Карсона (статаки - 29 млн доларів).

Крім цього, згадується про міністра транспорту Елейн Прат (стан сім'ї оцінюється в 24 млн доларів), міністра охорони здоров'я і соціальних служб Тома Прайсі (10 млн доларів), міністра юстиції і генерального прокурора США Джеффа Сешнсе (6 млн доларів), міністра оборони Джеймса Меттіса (5 млн доларів), міністра у справах нацбезпеки Джона Келлі (4 млн доларів), міністра енергетики Ріці Перрі (2 млн доларів), віце-президента Майка Пенсе (800 тис доларів) і про міністра внутрішніх справ Райана Зінке (800 тис. доларів).

Нагадаємо, Сенат США затвердив Келлі на посаду міністра внутрішньої безпеки, Меттіса - на пост глави Пентагону.