ua en ru

Адміністрація Трампа озвучила пропозиції президента щодо податкової реформи

Адміністрація Трампа озвучила пропозиції президента щодо податкової реформи Фото: Америка представила податкову реформу Трампа

Реформою передбачається значне зниження основних ставок оподаткування

Адміністрація президента США Дональда Трампа оприлюднила пропозиції президента щодо податкової реформи, які повинні бути опубліковані днями. Про це повідомляє агентство Reuters.

Під час передвиборної кампанії Трамп запропонував спростити податковий кодекс та значно знизити ставки для найбільш високооплачуваних працівників. Крім того, як анонсувалося, Трамп запропонує скоротити максимальну ставку корпоративного оподаткування прибутку до 15% (зараз ця ставка складає 39,6%). Цей прибуток оформлюється в якості особистого доходу партнерів або власників юридичної особи. Це дозволяє уникнути подвійного оподаткування при розподілі доходів між акціонерами компанії. Крім того, згідно з пропозиціями Трампа, міжнародні компанії зможуть платити податок з прибутку, отриманого за кордоном, за ставкою в 10% замість 35%.

При цьому згідно з прогнозами аналітиків, в реформі президента не буде передбачено підвищення будь-яких інших податків для компенсації такого різкого зниження основних ставок. Якщо це станеться, то втрати бюджету від зниження цих ставок стануть держборгом США.

Також Трамп може обмежити індивідуальну верхню ставку податку на 33%, скасувати майнові та альтернативні мінімальні податки і знизити податки для середнього класу.

У той же час, міністр фінансів Стівен Мнучин заявив, що абсолютного зниження податків для "вищих" класів не станеться, зазначивши при цьому, що зниження податків, запропоноване президентом, дозволить простимулювати економіку США до стану самоокупності.

У вівторок ввечері пропозиції Трампа були предметом обговорення представників адміністрації президента і Конгресу. Очікується, що реформа буде підтримана сенатом і палатою представників.

Нагадаємо, Дональд Трамп підписав указ про перегляд фінансового регулювання і податків.