ua en ru

Адміністрація Трампа допрацьовує план по створенню військової кібергрупи США

Адміністрація Трампа допрацьовує план по створенню військової кібергрупи США Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Білий дім допрацьовує план по оновленню військового командування США

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа допрацьовує план по відновленню військового командування країни з оборонних і наступальних киберопераціях. Про це повідомляє The Associated Press, посилаючись на інформацію джерел серед американських чиновників.

"Адміністрація Трампа допрацьовує план по відновленню військового командування США з оборонних і наступальних киберопераціях, в надії посилити здатність США вести кібервійну проти бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" та інших супротивників", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що створення незалежного військового кібер-командування поставить боротьбу в цифровому просторі на той же рівень, що і більш традиційні поля битви - на суші, в повітрі, в морі і в космосі. Цей крок відображає загострення загрози кібератак по всьому світу.

Згідно з планами Білого дому, командування кібергрупи США в кінцевому підсумку буде відокремлене від Агентства національної безпеки (АНБ), орієнтованого на розвідку. Так, деталі поки розробляються, але офіційні особи кажуть, що очікують рішення та його оголошення в найближчі тижні.

Мета полягає в тому, щоб дати кібер-командуванню США свободу від будь-яких обмежень, пов'язаних з роботою разом з АНБ, яка відповідає за моніторинг і збір даних серед телефонних розмов, інтернету та інших розвідувальним даними зі всього світу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента Франції Еммануеля Макрона, що президент США Дональд Трамп пообіцяв в найближчі місяці подумати про участь у Паризькому угоду по клімату.