ua en ru

Адміністрація Обами спростувала повідомлення про прийняття рішення про призначення Саммерса главою ФРС

Представники адміністрації Президента США Барака Обами зробили заяву щодо повідомлення, що з'явилося в японській пресі, що екс-секретар Казначейства США Лоуренс Саммерс буде призначений новим головою Федеральної резервної системи (ФРС).

Спростування з'явилося після того, як в японських ЗМІ повідомили про те, що Обама вже прийняв рішення оголосити на наступному тижні про пропозицію кандидатури Саммерса на посаду глави ФРС.

У своєму мікроблозі Twitter представник Білого дому Емі Брандидж написала, що "недавні чутки в японській пресі не відповідають дійсності і що Обама "ще не прийняв рішення по чолі ФРС".

Тим часом, щоб виключити спекуляції на цій темі, Саммерс прийняв рішення скасувати заплановані виступи та інші події, пов'язані з корпорацією Citigroup, в якій він є консультантом, поки президент США вирішує, затвердити чи гарвардського економіста на посаді нового голови ФРС.

"Саммерс відмовився від участі у всіх заходах Citi на час розгляду своєї кандидатури на посаду голови ФРС", - повідомила в заяві представниця третього найбільшого кредитної установи на території США Даніель Ромеро-Апсилос 14 вересня ц.р.

Раніше повідомлялося про те, що нинішній глава ФРС Бен Бернанке покине свій пост 31 січня 2014 р.