ua en ru

В Адміністрації морпортів пояснили ситуацію з українським круїзним лайнером

В Адміністрації морпортів пояснили ситуацію з українським круїзним лайнером Фото: "Генерал Ватутін" (Korabli.eu)

Лайнер "Генерал Ватутін" не планував суднозаходів в Одеський морський порт

Пасажирське судно "Генерал Ватутін" не планувало суднозаходів в Одеський морський порт. Про це РБК-Україна повідомила прес-служба Адміністрації морських портів України.

"Пасажирське судно "Генерал Ватутін" не планувало суднозаходів в порт Одеса", - уточнили в прес-службі.

При цьому представник компанії "Червона Рута", яку в ЗМІ назвали власником лайнера, заявив РБК-Україна, що вони не мають ніякого відношення до судна.

"Ми з 2013 року не маємо ніякого відношення до цього теплохода, тому не маємо абсолютно ніякої інформації про те, куди він пливе і чому... Вони (видання "Думська" - ред.) неправильно дали інформацію про те, що ми нібито якісь круїзи організовуємо. Ми нічого не організовуємо й ніякого відношення до цього теплохода не маємо".

У компанії підкреслили, що теплохід був проданий в 2013 році.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що український круїзний лайнер "Генерал Ватутін" типу "річка-море" замість Одеси, як належить за маршрутом, з невідомої причини змінив курс і попрямував в російське місто Ростов-на-Дону.

"Генерал Ватутін" 1 червня вийшов з Києва в круїз. Не заходячи в черговий пункт круїзу - порт Одеси, - він попрямував з Херсона в Ізмаїл, після чого здійснив перехід у Вилковому.

Вчора, о 5 годині ранку, теплохід вийшов з Вилкова, після чого несподівано взяв курс на анексований Крим. Ніч він провів біля південного берега півострова, а сьогодні вранці відновив рух за курсом на Ростов.