ua en ru

Адміністративна рада ФГВФО затвердила нову структуру фонду

Адміністративна рада ФГВФО затвердила нову структуру фонду Фото: голова адміністративної ради ФГВФО, перший заступник голови НБУ Олександр Писарук

У Фонді гарантування вкладів створюється ряд департаментів

Адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на засіданні 3 грудня 2015 року затвердила нову структуру фонду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного банку України.

"Наявна структура Фонду створювалася в 2012 році. Тоді ніхто не планував очищення банківської системи. З початку 2014 року до Фонду було направлено 63 банки. В результаті, сьогодні Фонд гарантування для ефективного реагування на такі виклики, як пошук інвесторів для неплатоспроможних банків, управління їх активами, потребує реструктуризації. Нова структура розроблена за участю міжнародних експертів - фахівців Світового банку та Держказначейства США, і покликана зробити ФГВФО високоефективною структурою, здатною працювати в умовах поточної навантаження", - заявив голова адміністративної ради ФГВФО, перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.Повідомляється, що перехід на нову організаційну структуру Фонду гарантування буде завершено до II кварталу 2016 року.

"Основні нововведення в роботі Фонду з урахуванням кращих світових практик передбачені з 1 січня 2016 року", - сказав директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін.

Згідно з рішенням, у ФГВФО буде створено департамент консолідованого продажу. Він буде супроводжувати управління активами та їх продажів у всіх неплатоспроможних банках, об'єднуючи функції. Для забезпечення консолідації активів неплатоспроможних банків у фонді буде створено сховище даних, роботу якого забезпечить новостворений департамент інформаційних технологій.

Згідно з новою структурою, також створюється департамент фінансових розслідувань, який буде займатися власникам і пов'язаними особами, дії або бездіяльність яких призвели до банкрутства банків. Крім того, у функції департаменту буде входити впровадження антикорупційної програми в межах фонду.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів отримав ще 2 млрд гривень на виплати.