ua en ru

АЧС виявили ще в чотирьох пунктах, - Держветфітослужба

АЧС виявили ще в чотирьох пунктах, - Держветфітослужба Фото: АЧС виявили ще в чотирьох пунктах

Служба провела оздоровчі заходи у Рівненській, Житомирській та Київскій областях

У Державній ветеренарній та фітосанітарній службі України повідомили про виявлення чотирьох нових пунктів, в яких було зафіксовано африканську чуму свиней (АЧС). Про це в ході брифінгу в четвер в Києві повідомив заступник голови Держветфітослужби Олександр Вержиховський, передає кореспондент РБК-Україна.

"На превеликий жаль, у нас з' явилося чотири нових пункти: Полтавська область: село Харківці, ПП "Лукум", куди було завезено тварин для забою і переробки з Калити, далі в Київській області: Баришівський район, с. Семенівка. Також в Чернігівській області: село Городище, маємо черговий випадок і, на превеликий жаль, Сумська область, де позавчора вночі було діагностовано другий випадок взагалі в області", - розповів Вержизовський.

Разом з тим, чиновник зауважив, що служба провела оздоровчі заходи у трьох пунктах: в Рівненській, Житомирській та Київскій областях.

За словами Вержиховського, з 2012 року службою було зафіксовано 36 випадків АЧС, зокрема, у 2015 році - 19 випадків. Окрім того, 36 випадків з 2012 року та 19 випадків в 2015 році.

Нагадаємо, епідемічними зонами по розповсюдженню африканської чуми свиней (АЧС) в Україні на даний момент є Сумська і Чернігівська області.