ua en ru

За час антитерористичного відпрацювання в Одесі рівень злочинності впав удвічі, - МВС

В Одесі з початку проведення антитерористичного оперативно-профілактичного відпрацювання міста показник злочинності знизився в два рази. Про це в ході прес-конференції повідомила прес-секретар управління МВС України в Одеській області Алла Марченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У порівнянні з аналогічним періодом минулого року посилення патрулювання міста вже показує нам зниження злочинності в два рази. Якщо говорити про здійснювані злочини, то в більшості випадків, їх розкриття відбувається по гарячих слідах. Мова йде про крадіжки, грабежі і розбої", - зазначила вона.

За словами Марченко, підвищення розкриття злочинів пов'язано зі збільшенням чисельності особового складу, залученого до патрулювання. "Більш щільне патрулювання дає можливість швидше направити патруль на місце події", - підкреслила Марченко.

"Це, в першу чергу, результат спільної роботи, а не тільки Нацгвардії. Вони є тільки частиною тих співробітників МВС, які базуються в Одесі. У профілактиці міста також беруть участь представники ДАІ, патрульно-постової служби, колишнього "Беркута", - додала вона.

Коментуючи вибух біля волонтерського центру 4 січня, Марченко зазначила: "Цією інформацією займається СБУ, ми їм допомагаємо по тим дорученнями, які нам даються. Всі матеріали зібрані і направлені на експертизу. Більш докладно нічого не можу розповісти, тільки СБУ має на це повноваження".

Нагадаємо, 4 січня в Одесі стався вибух на вулиці Гімназичній, 3, на розі з Великої Арнаутської, де розташований Координаційний центр допомоги бійцям АТО.