ua en ru

СБУ затримала диверсантів, які планували обстріляти Кабмін і ЦВК

Служба безпеки України викрила диверсійну групу, яка ставила перед собою мету вчинення терактів напередодні парламентських виборів, в тому числі замах на вище керівництво України.

Служба безпеки України викрила диверсійну групу, яка ставила перед собою мету вчинення терактів напередодні парламентських виборів, в тому числі замах на вище керівництво України. Про це в ході брифінгу заявила речник СБУ Олену Гітлянську, передає кореспондент РБК-Україна.

"Задум групи складався в дестабилицации роботи госудаственных установ, а також органів місцевого самоврядування", - заявила Гітлянську.

За її словами, диверсійна група працювала під прикриттям суспільно-політичної організації "Громадянська ініціатива".

Крім того, СБУ виявила схрон з боєприпасами та планом дій у Голосіївському парку Києва. За даними СБУ, диверсанти планували обстріляти Кабінет міністрів, будівля ЦВК з гранатомета і реактивного вогнемет "Джміль". Також в криївці був знайдений ПЗРК "Голка-1".

"Ми допускаємо, що терористи планували підрив літака в аеропорту Жуляни", - заявила Гітлянську.

Як зазначили в СБУ Група очолювалася завербованим російськими спецслужбами жителем Харкова 1992 р.н. Сергієм Растригиным. Також до керівництва причетний громадянин України, засновник організації "Кияни за чисте місто", комендант "Антимайдана", завербований ФСБ РФ Олександр Зінченко. При цьому Растригин вже затриманий контррозвідкою, Зінченко ж ховається в Москві.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала диверсантів, які готували теракти на стратегічних об'єктах Запоріжжя.