ua en ru

Абромавічус очолить міжвідомчу комісію з госинвестпроектам

Абромавічус очолить міжвідомчу комісію з госинвестпроектам Фото: Айварас Абромавічус

Заступник голови комісії призначено віце-прем'єр Геннадій Зубко

Міністр економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) Айварас Абромавічус очолить міжвідомчу комісію з питань державних інвестиційних проектів. Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №571 від 22 липня, оприлюдненому сьогодні.

Посаду заступника голови комісії буде займати віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. До комісії також входять директор департаменту залучення інвестицій МЕРТ, міністри фінансів, інфраструктури, екології та природних ресурсів, енергетики та вугільної промисловості, охорони здоров'я, соціальної політики, а також депутати Верховної Ради, члени комітету з питань бюджету.

Міжвідомча комісія буде займатися відбором інвестиційних проектів, реалізація яких буде здійснюватися з використанням державних капітальних вкладень (крім тих, що здійснюються із залученням державою кредитів від іноземних держав, банків і міжнародних фінансових організацій, а також коштів державного фонду регіонального розвитку).

Постанова набирає чинності з дня його опублікування, крім пункту 27 порядку, затвердженого цією постановою, який набирає чинності з 1 січня 2016 р.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України підтримав законопроект МЕРТ щодо скорочення адміністративних послуг з 3 тис. до 570.