ua en ru

Абромавічус: зміна прем'єра може дати Кабміну кредит довіри ще на рік

Абромавічус: зміна прем'єра може дати Кабміну кредит довіри ще на рік Фото: Айварас Абромавічус

Абромавічус вважає, що відставка Яценюка може дати уряду кредит довіри ще на 6-12 місяців для проведення реформ

Відставка прем'єр-міністра Арсенія Яценюка необхідна з-за кризи довіри. Про це заявив міністр економічного розвитку України Айварас Абромавічус в інтерв'ю Deutsche Welle.

На думку міністра, зміна прем'єр-міністра може дати уряду кредит довіри ще на 6-12 місяців для проведення реформ.

"Щоб повернути довіру населення, потрібно зробити дуже радикальні зміни. Після зміни двох міністрів люди не скажуть, що готові ще чекати (на реформи, - ред.)", - зазначив він.

Абромавічус вважає, що уряд має очолити міністр фінансів Наталя Яресько.

"На чолі уряду має бути людина просто з чистою репутацією, яка, на мою думку, у Яресько, і якої не може бути ні одного українського політика, який в політиці довше за півтора року", - заявив міністр.

Одночасно Абромавічус повідомив, що сама Наталя Яресько скептично ставиться до ідеї власного прем'єрства, "оскільки це найскладніше завдання у найскладніших умовах при відсутності підтримки".

"Тому її потрібно вмовляти прем'єру і президенту, гарантувати, що їх партії будуть голосувати за всі кабмінівські ініціативи", - упевнений Абромавічус.

Серед здобутків чинного уряду Абромавічус назвав, зокрема, очищення банківської системи від так званих "сміттєвих" банків, зменшення залежності від російського газу, а також введення електронних держзакупівель.

Нагадаємо, 15 лютого партія "Самопоміч" схвалила резолюцію про відставку Кабінету міністрів України. Відповідне рішення ухвалили делегати на позачерговому з'їзді партії в Харкові.