ua en ru

Абромавічус: Ряд сільгоспкомпаній заповнює щорічну квоту на експорт до ЄС за місяць

Абромавічус: Ряд сільгоспкомпаній заповнює щорічну квоту на експорт до ЄС за місяць Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавічус

Деякі українські сільгоспвиробники за місяць заповнюють щорічну квоту на експорт товарів в країни Європейського союзу. Про це на брифінгу на тему "Результати робочої поїздки в ЄС і 100 днів роботи Міністерства", - повідомив міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавічус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Та квота на сільгосптовари, що у нас є на даний момент з експорту в ЄС, деякі з наших виробників заповнюють цю квоту щорічну швидше, ніж за місяць. Тому тут є над чим працювати, у нас є ряд виробників світового рівня, хорошої якості, тут у нас все-таки є, що європейському ринку запропонувати. І міністр сільського господарства, і я продовжуємо говорити з нашими європейськими партнерами про збільшення квот на товари сільгосппризначення", - розповів Абромавічус.

Він також повідомив, що на сьогодні заплановані телефонні переговори з міністром торгівлі Канади Едом Фаустом з приводу угоди про вільну торгівлю.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк Яценюк заявив, що Україна використала всі квоти на агропродукцію в рамках ЗВТ з ЄС.