ua en ru

Абромавічус закликав Захід надати фінпідтримку аграрному сектору

Абромавічус закликав Захід надати фінпідтримку аграрному сектору Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавічус

Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавічус закликав західних партнерів надати фінансову підтримку українському аграрному сектору. Про це він заявив після підписання меморандуму про взаєморозуміння з фондом WNISEF, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виходячи з поїздок в регіони, ми розуміємо, що не всі українські підприємства швидко переходять на європейські стандарти - тут, звичайно потрібна допомога й фінансова, потрібна й допомога просто суто технічна з боку особливо європейських партнерів, щоб наші підприємства одержали сертифікацію Євросоюзу в найкоротші терміни", - зазначив Абромавічус.

Він також закликав країни ЄС та Північної Америки відкрити свої ринки для української сільгосппродукції.

"У нас сільгоспкомпанії, в принципі, їм тісно вже й на європейських ринках, й на наших ринках... Я був у Брюсселі та Парижі минулого тижня. Як раз розмова йде про те, щоб наші північно-американські та європейські колеги, друзі, партнери відкрили б більше свої ринки для нашого сільгоспвиробництва", - зазначив Абромавічус.

Нагадаємо, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства, відтік інвестицій в АПК у 2014 р. досяг майже 500 млн дол.