ua en ru

Абромавичус представив голову дерегуляційного офісу

Абромавичус представив голову дерегуляційного офісу Фото: Айварас Абромавичус

Офіс фінансуватиметься не з державного бюджету, а за підтримки іноземних донорів

Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус в середу, 9 вересня, в Києві представив голову дерегуляційного офісу. Ним став молодий юрист, голова ГО "Союз інвесторів України" Олексій Гончарук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми створюємо дерегуляційний офіс... із задоволенням оголошую про початок роботи цього офісу (дерегуляційного офісу - ред.)",- сказав Абромавичус.

"Ми провели відбір кандидатів і хочемо представити вам голову офісу Олексія Гончарука, молодого, енергійного юриста з активною громадською позицією, великим досвідом волонтерства в державних органах", - розповів міністр.

За словами Абромавичуса, дерегуляційний офіс займатиметься прискоренням дерегуляційних процесів та координуватиме дерегуляційні процеси в уряд за основними напрямками: агросектор, будівництво, експортне-імпортне регулювання, контролюючі органи і перевірки.

Разом з тим, варто зауважити, що дерегуляційний офіс - це неурядова структура, що фінансуватиметься не з державного бюджету, а за підтримки іноземних донорів. Зокрема, уже зголосилися фінансувати офіс компанія "Агрітім Канада", яка виділила 300 тис. канадських доларів. З 2016 року, як зауважив урядовець, до фінансування офісу також долучається ЄС.

Нагадаємо, раніше міністр повідомляв, що МЕРТ восени скоротить штат ще на 20%.