ua en ru

Абромавічус поскаржився, що не може звільнити директорів трьох державних компаній

Абромавічус поскаржився, що не може звільнити директорів трьох державних компаній Фото: Айварас Абромавічус

Такий стан речей демонструє неможливість владою виконувати свої повноваження

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус констатував, що не може звільнити директорів трьох державних компаній: "Укрхімтрансаміаку", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "Електротяжмашу". Про це в ході години запитань до уряду повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус у відповідь на запитання лідера "Самопомочі" Олега Березюка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є проблеми з призначеннями. Повністю згоден. Сам не можу позбавитися від трьох керівників держкомпаній: " Укрхімтрансаміак", "Горно-хімічна корпорація" ("Об'єднана гірничо-хімічна компанія" - ред.), "Електротяжмаш". Не знаю, чому ці товариші тримаються за свої крісла. Четвертий раз уже керівник " Електротяжмашу" повертається на підприємство шляхом внесення до реєстру свого імені. Це чисто рейдерська схема із середини 90-х. Як я уже сказав, не знаю, що він там забув", - розповів Абромавічус.

За його словами, такий стан речей демонструє неможливість владою виконувати свої повноваження.

"Це звичайно показує безпомічність влади, жаль. Будемо добиватися того, що якщо створено номінаційний комітет, на який поклали обов'язки, щоб у результаті його рішення виконувалися", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус розповів про пріоритети Мінекономіки в 2016 році.