ua en ru

Абромавичус: світові ціни на сталь зростуть після закриття неефективних потужностей у Китаї

Абромавичус: світові ціни на сталь зростуть після закриття неефективних потужностей у Китаї Фото: Айварас Абромавичус

Глава МЕРТ провів зустріч з директором представництва Arcelor Mittal у країнах СНД та Африці

Українська металургійна галузь залишиться у складному становищі до закриття неефективних виробничих потужностей у Китаї, що, своєю чергою, має підвищити світові ціни на сталь. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус у Twitter, коментуючи результати зустрічі з директором представництва Arcelor Mittal у країнах СНД та Африці Давіндером Чугом.

"З містером Чугом обговорили проблеми українських металургів, складну ситуацію на зовнішніх ринках. Ціни на сталь низькі через перевиробництво і недостатньо швидке зростання попиту. Класична історія буму і провалу, після чого неефективні потужності закриються", - написав Абромавічус.

За словами глави МЕРТ, втрата рентабельності частини китайських виробників металургійної продукції у зв'язку з низькими цінами призведе до їх закриття, після чого світові ціни на сталь виростуть.

"Ціна на арматуру: 2008 р. - 880 дол./тонна, 2011 р. - 750 дол., зараз 325 дол. Ситуація залишиться складною, поки неефективні потужності в Китаї не закриються", - наголосив Абромавичус.

Нагадаємо, за даними Worldsteel, Україна в серпні вперше більш ніж за рік наростила виробництво сталі.