ua en ru

Абромавічус допускає дострокове скасування імпортного мита

Абромавічус допускає дострокове скасування імпортного мита Фото: Абромавічус

МЕРТ зараз збирає інформацію про вплив цієї мита на бізнес

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус допускає скасування тимчасової імпортного мита раніше ніж наприкінці 2015 р. Про це він заявив сьогодні в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз питання: далі продовжувати утримувати її до кінця року або все-таки є цифри, які показують, що вона в даний момент може вже бути скасована. Тут міністерство економіки виступає більше в якості адвоката бізнесу, тому ми збираємо на даний момент інформацію про вплив цієї тимчасової імпортного мита на бізнес і в найближчі буквально, але тижня оголосимо свою позицію. Моє переконання, що є ймовірність, що вона може бути скасування трохи раніше, ніж кінець року", - заявив Абромавічус.

Нагадаємо, 28 грудня 2014 р., народні депутати підтримали в цілому законопроект № 1562 про введення додаткового імпортного збору. Збір вводиться тимчасово, з 1 січня 2015 р. строком на 12 місяців.

Додатковий імпортний збір стягується з товарів, незалежно від країни їх походження за ставками: 10% для товарів, які класифікуються в 1 - 24 товарних групах згідно з УКТЗЕД; 5% для товарів, що класифікуються у 25 - 97 груп згідно з УКТЗЕД; 10% для товарів, що підлягають обкладенню ввізним митом відповідно до статті 374 Митного кодексу України.