ua en ru

Абромавічус: тиск на мене був завжди

Абромавічус: тиск на мене був завжди Фото: Айварас Абромавічус

Міністр зазначив, що тиск був не тільки з боку Кононенко, але і з боку інших людей

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив, що на нього чинився тиск. Про це міністр розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Він (тиск - ред.) був практично завжди. Він був не тільки з боку Кононенко, але і з боку інших людей. Але ми досить успішно боролися з цим фактом шляхом прозорості, публічності, якимись іншими способами. Останнім часом у зв'язку з тим, що НАК "Нафтогаз-України" перейшов з Міністерства енергетики в Міністерство економіки, активізувалися ось ці сили зла, які точно вирішили, що Абромавічус "Нафтогазом" не буде керувати", - сказав Абромавічус.

Глава Мінекономіки також підкреслила, що Україні необхідно подолати феномен "смотрящих", які перепідпорядковують потоки від старої влади до нової. "Це не реформа - відібрати потоки у старої влади і віддати нової. Після Революції Гідності я все-таки чекав, що у "регіоналів" ми всі незаконно присвоєне заберемо, і віддамо державі, а не перепідпорядкуємо собі або іншим структурам", - додав він.

Нагадаємо, Айварас Абромавічус заявив, що народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Ігор Кононенко блокував роботу міністерства.