ua en ru

О.Турчинов: БЮТ вимагатиме скасувати рішення ВР про проведення інавгурації Президента 25 лютого ц.р.

Сьогодні фракція БЮТ подасть до Верховної Ради (ВР) проект постанови ВР, яким вимагатиме скасувати попереднє рішення про проведення інавгурації Президента 25 лютого.
Так журналістам рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) про призупинення дії протоколу Центральної виборчої комісії (ЦВК) щодо визнання переможцем президентських виборів лідера Партії регіонів Віктора Януковича прокоментував перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Суд прийняв процесуально правильне рішення, відповідальне рішення, і зупинив дію протоколу ЦВК, яким визнавався переможцем В.Янукович... буквально сьогодні буде внесено проект постанови ВР від депутатів нашої фракції, демократичної коаліції, яким буде скасовуватися вчорашнє рішення ВР щодо проведення 25 лютого інавгурації. Поки суд не прийме рішення, ніяких інавгурацій, ніяких присяг не може бути... ми сьогодні будемо вносити такий проект постанови і вимагати не пізніше, ніж завтра, за нього проголосувати", - наголосив О.Турчинов.
Він також висловив сподівання, що суд розгляне справу "ще на цьому тижні". Також, за його словами, вже на першому судовому засіданні розглядатиметься питання про пряму трансляцію засідання, і на першому засіданні "обов'язково буде Юлія Тимошенко".
В свою чергу, у БЮТ не виключають перенесення дати інавгурації нового Президента у зв'язку з рішенням ВАСУ щодо призупинення постанови ВР України про проведення інавгурації 25 лютого. Про це РБК-Україна заявив заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв. "Рішення ВАСУ говорить про те, що суд буде дуже ретельно вивчати усі наші документи, і всі сподівання, що суд все ж таки визнає другий тур виборві Президента сфальсифікованим... і, якщо суд визнає вибори такими, що не відповідають волевиявленню громадян, то про яку інавгурацію можна говорити 25 лютого. І не дарма суд призупинив рішення ВР про призначення інавгурації на цю дату. І тоді ми будемо вимагати, щоб протягом трьох тижнів відбулося переголосування, чи як у народі називають "третій тур", - сказав він.