ua en ru

О.Лавринович відмовився поставити на голосування питання розгляду на сьогоднішньому засіданні ВР першим законопроект про заборону голосування вдома без документального підтвердження.

Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Лавринович відмовився поставити на голосування питання розгляду на сьогоднішньому позачерговому засіданні парламенту першим законопроект про заборону голосування вдома без документального підтвердження неможливості прибути до місця голосування.

Розглянути даний законопроект першим пропонували фракції Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Зокрема, як заявив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якин, "в Донецькій області вже 12% захворіли і бажають голосувати за межами дільниць". За його словами, це дає підстави вважати, що на майбутніх президентських виборах будуть фальсифікації, що вимагає реакції ВР і ухвалення відповідного закону.

Проте, О.Лавринович повідомив, що порядок денний позачергового засідання сформований. Згідно з ним, згаданий законопроект значиться останнім. Перед ним числяться більше 70 законопроектів.