ua en ru

О.Лавринович відмовився оголосити перерву в засіданні ВР на 30 хв. на вимогу БЮТ і НУ-НС.

Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Лавринович відмовився оголосити перерву в засіданні парламенту на 30 хв. на вимогу фракцій Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

Таке рішення О.Лавринович мотивував тим, що не може вважати легітимним підпис під заявою про перерву Миколи Мартиненка як голови фракції НУ-НС, оскільки з цього питання поки відсутній висновок регламентного комітету.

Раніше сьогодні голова регламентного комітету Верховної Ради України Олександр Єфремов спростував інформацію про те, що М.Мартиненко визнаний легітимним главою фракції НУ-НС. "Вчора (18 листопада) було засідання регламентного комітету, але рішення по М.Мартиненку ми не ухвалили. Ми не визнавали його главою фракції, а тільки вирішували питання щодо подачі документів депутатом Андрієм Парубієм (документи з підписами депутатів за відставку М.Мартиненка). Ми вивчали документи згідно регламентним нормам, але рішення не було ухвалено", - сказав він.
Раніше член регламентного комітету, депутат Сергій Сас заявляв про те, що комітет ухвалив рішення про визнання М.Мартиненка легітимним главою фракції.