ua en ru

А.Кожем'якін: На вимогу фракції БЮТ на позачерговій сесії ВР 28 січня будуть розглянуті питання закону про вибори Президента та створення ТСК по "Межигір'ю".

На розгляд позачергової сесії Верховної Ради України, скликану за вимогою 151 народних депутатів, членів фракції БЮТ, у четвер, 28 січня, буде винесено питання про розгляд змін до закону про вибори Президента та створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки законності передачі в оренду Віктору Януковичу урядової резиденції «Межигір'я». Про це повідомив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, повідомляє прес-служба БЮТ.

Він зазначив, що існує нагальна необхідність розгляду питання щодо термінового вдосконалення законодавства про вибори Президента України. Законопроект за номером 5509, який пропонує фракція БЮТ, покликаний не допустити спотворення волевиявлення виборців України.

Він також висловив переконання, що парламент підтримає ініціативу фракції БЮТ і під час другого туру президентських виборів будуть забезпечені рівні можливості для усіх громадян, а нові положення закону про вибори Президента унеможливлять застосування масових фальсифікацій.

Нагадаємо, сьогодні раніше джерело в БЮТ повідомило, що БЮТ ініціює проведення позачергової сесії Верховної Ради в п'ятницю, 29 січня ц.р. Про це РБК-Україна повідомило. «Ми вимагатимемо розглянути два питання. В першу чергу, питання про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) із розслідування факту незаконної передачі державної дачі "Межигір'я" колишньому прем'єрові Віктору Януковичу. А також ми наполягатимемо на ухваленні закону про вибори Президента, де будуть враховані наші принципові позиції, щоб запобігти фальсифікаціям у другому турі. Зокрема, можливість внесення змін до списків виборців у день голосування виключно за рішенням суду, а не виборчих комісій, як хоче Партія регіонів. Також ми наполягатимемо, щоб голосування вдома могло бути тільки за наявності відповідної медичної довідки," - сказав співробітник агентства.

Нагадаємо, фракція Партії регіонів ініціювала проведення позачергової сесії парламенту 28 січня ц.р. До розгляду за пропозиціями 164 народних депутатів включено такі питання:

1) про дотримання Конституції і законів України керівництвом Міністерства внутрішніх справ України під час проведення виборів Президента України в 2010 році;

2) про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України".