ua en ru

О.Костусєв: АМКУ не буде штрафувати ТНК-ВР за підвищення цін на скраплений газ на спецаукціонах.

АМКУ не буде штрафувати ТНК-ВР за підвищення цін на скраплений газ на спецаукціонах. Про це РБК-Україна повідомив глава Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

За його словами, розслідування щодо різкого підвищення цін на скраплений газ, який продається на спеціалізованих аукціонах (для потреб населення) вже завершено. «Рішення буде оприлюднено наступного тижня на засіданні комітету.... Ми вирішили не штрафувати ТНК-ВР, адже ціна їхнього газу була на 1000 грн менша ніж у інших. На інші компанії будемо накладати штрафи. Це «Укрнафта», «Укргазвидобування» та «Укртатнафта», - заявив О.Костусєв.

Голова АМКУ не уточнив можливий розмір штрафів, сказавши, що він може бути в межах 1 млн грн на кожне підприємство. «Ми розуміємо, яке зараз фінансове становище і високими штрафами можемо поставити компанії на коліна. Тому не будемо накладати занадто великі штрафи», - зауважив О.Костусєв.

Нагадаємо, на останньому спецаукціоні з продажу скрапленого газу для потреб населення, який відбувся 31 березня, середня ціна підвищилась до 5100 грн за 1 тис. т, тобто до рівня цін на комерційних аукціонах.