ua en ru

А.Клюєв представив нового керівника Держінвестицій О.Тарана.

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв представив нового керівника Державного агентства з інвестицій і інновацій Олександра Тарана, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

А.Клюєв відзначив, що створення умов для інвестицій в реальний сектор економіки - одне з ключових завдань уряду. Ще одним ключовим довгостроковим завданням він вважає зміну структури економіки України у бік високотехнологічних галузей. "Сьогодні ми повинні використовувати всі можливі стимули для відновлення зростання. У будь-якому випадку необхідно знижувати податки і значно спрощувати умови для бізнесу. Потрібно повернутися до позитивного досвіду стимулювання інвестиційної активності - Україна повинна перетворитися на суцільну територію пріоритетного розвитку", - заявив перший віце-прем'єр.

Серед важливих середньострокових завдань нової влади А.Клюєв також назвав судову реформу, протидію корупції і детінізацію економіки. "Ми розуміємо, що для системної модернізації промисловості тільки дерегуляції і хорошого бізнес-клімату не достатньо - досвід безлічі країн показав, що для зміни структури економіки у бік високих технологій потрібні цілеспрямовані державні зусилля", - заявив А.Клюєв. За його словами, готувати потужну інтелектуальну і нормативну базу для збільшення ефективності цих зусиль і має Державне агентство з інновацій і інвестицій.