ua en ru

А.Гриценко звернувся в ГПУ, СБУ і МВС з вимогою втрутитися в ситуацію, яка склалася в Сумській обл., де в бюлетенях напроти його прізвища ставлять позначку "вибув".

Кандидат в президенти Анатолій Гриценко звернувся в Генеральну прокуратуру, Службу безпеки України, Міністерство внутрішніх справ і Центральну виборчу комісію з вимогою втрутитися в ситуацію, яка склалася в Сумській області, де на виборчих ділянках в бюлетенях напроти його прізвища ставлять позначку "вибув". Про це повідомляє прес-служба А.Гриценка, передає кореспондент РБК-Україна.

Представники кандидата виявили в Сумській області близько 8 тис. зіпсованих бюлетенів, в яких напроти прізвища А.Гріценка стояв штамп "вибув".

На територіально-виборчому окрузі №163 15 січня на ділянках №175 (м. Буринь), №199 і №200 (с. Слобода, Буринський район) було виявлено 3,5 тис. таких бюлетенів. Наступного дня, 16 січня, 692 ідентичних бюлетеня знайшли в ТВО №164 на ділянці №26 (с. Бугрувате, Ахтирський район). Також 16 січня зіпсовані бюлетені виявлені в Сумах (ТВО №159) в Александрівській гімназії на ділянці №2.

Крім того, бюлетені з позначкою "вибув" біля прізвища А.Гриценка виявили в ТВО №162 на ділянках №132 (м. Путівль) і №141 (с. Веселе, Путівльський район).

Прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу за фактом злочину.