ua en ru

А.Гіршфельд ініціює звернення від ФРУ до Ю.Тимошенко, щоб вирішити конфлікт, пов'язаний з визначенням митної вартості імпортної сировини.

Голова Об'єднання організацій роботодавців Харківської області "Граніт" Анатолій Гіршфельд виступив з ініціативою звернутися від імені Федерації роботодавців України (ФРУ) до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за підтримкою у вирішенні проблеми, що виникла у промислових підприємств у роботі з Державною митною службою України. Про це повідомляє прес-служба "Граніту".

Урозріз Митному кодексу Держмитслужба застосовує непрозорі методи визначення митної вартості товарів, що імпортуються, сказано в повідомленні об'єднання. "Керуючись своїм наказом № 1144 від 14.10.2008, Митна служба необґрунтовано завищує вартість сировини і комплектуючих, що ввозяться на територію України, і які необхідні вітчизняним підприємствам для щоденної виробничої діяльності. Таким чином, Державна митна служба погіршує умови роботи підприємств, змушуючи їх нести додаткові витрати", - сказано у зверненні А.Гіршфельда.

За його словами, звернення керівників підприємств до керівництва Держмитслужби не знаходять розуміння. Дану проблему постраждалі підприємства намагаються вирішити і в судовому порядку, подавши десятки відповідних позовів. Але, як вважають працедавці, значно швидше й ефективніше це питання може бути вирішене на урядовому рівні.

Об'єднання організацій роботодавців Харківської області (ООР ХО) "Граніт" створено в липні 2008 року в цілях консолідації територіальних і галузевих організацій працедавців регіону.

Анатолій Гіршфельд - президент Індустріальної групи УПЕК, голова ради ООР ХО і голова правління Харківської обласної організації працедавців "Граніт", що входить до ООР ХО.

Харківська обласна організація "Граніт" Федерації працедавців України заснована в 1990 році. До її складу входить близько 60 промислових підприємств машинобудівного комплексу, транспорту і зв'язку, а також науково-дослідні інститути, фінансово-банківські установи, підприємства малого і середнього бізнесу Харківської області.