ua en ru

А.Стрижак не виключає проведення референдуму щодо скасування політичної реформи 2004 р., якщо він буде проведений згідно з Конституцією

Голова Конституційного суду Андрій Стрижак не виключає можливості проведення референдуму щодо скасування політичної реформи 2004 р., якщо він буде проведений згідно з чинною Конституцією. Про це він повідомив під час своєї підсумкової прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми говоримо, що основне джерело влади у нас - народ, то народ може все вирішити. Це його право ... Хай голосують, я думаю, що це можна зробити, але при цьому в рамках чинної Конституції і закону, якщо він не буде переглянутий нами ... Якщо народ прийме таке рішення, то може", - наголосив А.Стрижак.
Нагадаємо, 3 липня міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що не виключає проведення референдуму щодо скасування політреформи 31 жовтня.
"Це не питання віри. Я вважаю, що Основний Закон необхідно повернути до нормального стану якомога швидше... Це питання - відкрите. Я не в змозі відповісти ствердно чи заперечно. Тому що такий референдум може бути ініційований тільки через народну ініціативу. Виключно. Аналогічних повноважень не мають ані Президент, ані Верховна Рада", - заявив О.Лавринович.