ua en ru

А.Шлапак: З передбачених на програму "Соціальне партнерство" 9 млн грн на заходи йде 1,86 млн грн

Згідно з даними Управлінням у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці Київської міської державної адміністрації (КМДА), програмою "Соціальне партнерство", у 2011 р. передбачено надання фінансової підтримки 207 громадським організаціям на оплату комунальних послуг та оренди приміщень у сумі 1,7 млн грн, а також фінансування потреб організацій на суму 3,7 млн грн, при цьому безпосередньо на заходи планується спрямувати лише 1,86 млн грн. Про це говорила сьогодні голова комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту Алла Шлапак, повідомляє прес-служба голови комісії.
"Маємо тут певну невідповідність - ми платимо шалені гроші за оренду, а при цьому на самі заходи, тобто на забезпечення того, щоб надавалися, власне, соціальні послуги коштів не вистачає", - відмітила А.Шлапак.
Вона виразила думку, що, враховуючи, що приміщення, які орендують громадські організації у більшості своїй належать до комунальної власності міста, більш доречним було б, направити ці коштм тим організаціям та структурам, у власності яких знаходяться орендовані приміщення - управлінню освіти, районним адміністраціям, ЖЕКам тощо.
"Це дозволить зекономити значну суму коштів та ліквідувати практику недобросовісної діяльності організацій. Тому, необхідно провести ревізію та виявити реально діючі організації, і саме для них затвердити пільги на оренду та оплату комунальних послуг в межах утримання. І така практика затвердження відповідних пільг має впроваджуватися щороку", - зазначила А.Шлапак.