ua en ru

О.Прогнімак вручив Гоголівську премію О.Вергелісу

18 березня Національна Спілка письменників України (СПУ) святково прийняла почесних гостей і журналістів з нагоди урочистої церемонії вручення Гоголівської премії.
Цього року премію вручали секретар СПУ Анатолій Крим, член СПУ, а також засновник Гоголівської премії і культурно-просвітницького центру Alex Art House Олександр Прогнімак, російський письменник Віктор Єрофєєв і головний редактор журналу «Радуга» Юрій Ковальський.
Володарем Гоголівської премії цього року став редактор культури тижневика «Дзеркало тижня», автор книг «Два квитки на вчорашній спектакль» і «Анти Раневська» Олег Вергеліс. Засновник Гоголівської премії О.Прогнімак, подякував О.Вергелісу за його вагомий внесок в українську культуру і побажав не зупинятися на досягнутому і продовжувати писати.
Гоголівська премія заснована в 2007 р. СПУ. Її отримують українські літератори, що пишуть російською мовою. Лауреатами цієї премії є поет і драматург Юрій Рибчинський, драматург Олександр і прозаїк Етері Басарія - за роман «Неправильний трикутник».