ua en ru

О.Попов: Кільцева дорога навколо Києва має простягатися максимум на 100-120 км

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов вважає, що Кільцева дорога навколо Києва має простягатися максимум на 100-120 км. Таку думку він висловив сьогодні на розширеному засіданні Гуманітарної ради Києва та Київської обл., передає кореспондент РБК-Україна.
О.Попов переконаний, що для стратегічного розвитку столиці та області доцільніше та економічно вигідніше, щоб Кільцева дорога навколо Києва була меншою, ніж 200 км, як це пропонувалося раніше.
"Якщо взяти навіть Москву, то там кільцева дорога займає близько 130 км, що стосується Києва, то, на особисте моє переконання, українській столиці доцільніше та економічно вигідніше мати 100-120 км кільцеву дорогу", - наголосив О.Попов.
Присутній на гуманітарній раді губернатор Київської обл. Анатолій Присяжнюк погодився з думкою О.Попова і додав, що запропонована раніше Кільцева дорога навколо Києва, на думку експертів, не буде ефективною і її слід звузити.
"Над цим проектом зараз працюють міністерства, відомства, "Укравтодор". Проект поки проходить експертизу. На сьогодні все залежить від того, де, на думку спеціалістів, має проходити Кільцева дорога", - заявив А.Присяжнюк.