ua en ru

А.Парубій та Ю.Гримчак напишуть письмові пояснення регламентному комітету ВР щодо подій 27 квітня у парламенті.

Нардепи від НУ-НС Андрій Парубій та Юрій Гримчак напишуть письмові пояснення регламентному комітету щодо подій 27 квітня у парламенті. Про це журналістам перед засіданням регламентного комітету ВР заявив нардеп від НУ-НС Юрій Гримчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні, на засіданні комітету, п'ятим пунктом буде розглянуто питання щодо подання гепрокурора Олександра Медведька щодо надання згоди ВР України до притягнення до відповідальності двох депутатів фракції НУ-НС. Доповідати буде заступник голови регламентного комітету Василь Кисельов. А також вже є проект рішення регламентного комітету згідно з яким пропонується, щоб я та Андрій Парубій відповідно до статті 219 регламенту ВР надали письмові пояснення комітету щодо подій 27 квітня ... Очевидно, через 2 тижні комітет збереться знову на засідання і, враховуючи наші письмові пояснення, а також відео прийме відповідне рішення", - сказав він.

Нагадаємо, 27 квітня Верховна Рада України ратифікувала угоду про пролонгацію терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території, а також прийняла держбюджет-2010. Голосування відбувалося в напруженій атмосфері. У сесійному залі відразу ж після відкриття пленарного засідання у бік президії полетіли яйця. Спікерові парламенту В.Литвину довелося ховатися від них під парасольками. Пізніше в залі спрацювали кілька димових шашок, а між депутатами від коаліції і опозиції виникли бійки. Пізніше "Народна самооборона" повідомила, що депутат від фракції НУ-НС Олесь Доній після подій в парламенті був госпіталізований зі струсом мозку.