ua en ru

А.Могильов виступає за скорочення особового складу працівників міліції на третину - до 200 тис. осіб

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов виступає за скорочення особового складу працівників міліції на третину (100 тис.) - до 200 тис. осіб. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами А.Могильова, він запропонує таку ідею Президенту України.
Дане скорочення викликане постійним недофінансуванням міністерства, яке вже багато років забезпечене коштами лише на 40% від потреби. Міністр сподівається, що таке значне скорочення особового складу дозволить вивільнити кошти, щоб суттєво збільшити заробітну плату працівникам міліції, що в свою чергу має призвести до підняття престижу роботи в міліції. Разом з тим він зазначив, що скорочення особового складу - це дорога процедура, оскільки при звільненні працівника міліції за скороченням йому необхідно виплатити в середньому 50 тис. грн. тому процес скорочення займе від 3 до 5 років.
"Зараз міліція отримує 40% від потреби... тому будемо виходити з реалій. Необхідно скоротити чисельність особового складу для збільшення заробітної плати працівників міліції... це поетапний процес, оскільки скорочення одного працівника обходиться в середньому в 50 тис. грн", - заявив А.Могильов.