ua en ru

А.Могильов: Українське суспільство має рекомендувати кандидатів на посаду міліціонера

Українське суспільство має рекомендувати кандидатів на посаду міліціонера. Таку думку в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" висловив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов.
"Вважаю, що було б досить непогано, якби саме суспільство рекомендувало тих, кого хоче бачити міліціонерами. Буквально на рівні локальних громад вибирати, чи відповідає кандидат уявленням людей про міліціонера, чи хочуть вони, щоб він ходив серед них зі зброєю і охороняв порядок. Громадський контроль - дуже важливий фактор", - вважає А.Могильов.
За його словами, з іншого боку, "участь громадськості в охороні порядку - ідея хороша, але все ж застаріла, радянська. Раніше людина, яка виявляла бажання стати дружинником, мала низку пільг. Нині ж, якщо дружинника буде травмовано, хто виплатить компенсацію, оплачуватиме пільги, лікарняні? Тому це питання риторичне. Можна навіть закон прийняти, але ж під нього потрібні фінанси. Сьогодні наш бюджет такого не дозволяє".
Також, за словами міністра внутрішніх справ, на сьогодні "рівень нашого середнього працівника нижчий, ніж рівень наших же власних вимог". "Щоб розв'язати цю проблему, слід спрямовувати всі відомчі реформи на підвищення цього самого рівня середнього працівника. Посада в міліції повинна стати конкурентною на ринку праці", - додав він.