ua en ru

А.Могильов: Соціальний статус правоохоронців не погіршиться внаслідок проведення пенсійної реформи

В Україні соціальний статус правоохоронців не погіршиться внаслідок проведення пенсійної реформи. Про це заявив на брифінгу міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов, передає кореспондент РБК-Україна. "Я можу гарантувати, що соціальний статус міліціонерів не буде погіршений ні в якому разі", - наголосив А.Могильов.
Водночас він зазначив, що "не дуже правильно, коли окремі працівники міліції в 35-37 років уже мають право на пенсію". Він пояснив, що це не означає, що правоохоронці віком у 50 років повинні займатися патрулюванням вулиць, однак він додав, що "правоохоронці старшого віку" можуть займатися іншими функціями в правоохоронній системі.
"Я гарантую всім працівникам міліції, що їхній соціальний статус не буде кардинально порушено", - ще раз підкреслив А.Могильов.
Нагадаємо, що на сьогодні уряд ще не оприлюднив остаточних планів з реформування пенсійної системи, однак, на думку низки експертів, планується запровадження системи, коли працівники силових структур матимуть можливість виходити на пенсію в 35 років, однак отримуватимуть її по досягненню 60-річного віку для чоловіків (і 55-річного віку для жінок).