ua en ru

О.Медведько: Президент доручив РНБО готуватися до реалізації антикорупційного закону

Президент України Віктор Янукович доручив Раді національної безпеки та оборони України (РНБО) готуватися до реалізації закону «Про засади запобігання та протидії корупції в Україні». Про це повідомив перший заступник секретаря РНБО Олександр Медведько після сьогоднішньої зустрічі з главою держави, де обговорювалися питання протидії корупції, повідомляє прес-служба Президента Украіни.

«Як відомо, Верховною Радою в другому читанні прийнято законопроект «Про засади запобігання та протидії корупції в Україні», тож саме цьому була присвячена наша зустріч», - сказав О.Медведько.

Він наголосив, що питання запобігання та протидії корупції вперше за 20 років незалежності України було так гостро піднято Президентом, який ініціював внесення на розгляд Верховної Ради відповідного законопроекту.
«Я сподіваюсь, що цей законопроект буде втілено в життя найближчим часом», - зазначив перший заступник Секретаря РНБО, підкресливши, що і народні депутати, і спікер парламенту виступають за те, щоб вже в перших числах квітня поточного року законопроект було прийнятий вже як закон в цілому і направлений на підпис Президенту.

О.Медведько запевнив главу держави, що Рада національної безпеки та оборони України, яка згідно з Конституцією є контролюючим та координуючим органом структур виконавчої влади, візьме активну участь у втіленні цього закону в життя. «Я вважаю, що у нас для цього є всі необхідні важелі і повноваження», - підкреслив він.

За інформацією першого заступника секретаря РНБО, з цією метою у Раді Нацбезпеки створено спеціальне управління, яке займається питаннями запобігання та протидії корупції. Також працює міжвідомчий науково-дослідницький центр, який займається проблемними питаннями організованої злочинності та протидії корупції.
«Я переконаний, що ми будемо активно співпрацювати з іншими правоохоронними органами саме по втіленню цього закону в життя», - резюмував О.Медведько.

Нагадаємо, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов у кулуарах парламенту повідомив, що на початку квітня Верховна Рада України в цілому прийме антикорупційний закон.
15 березня 2011 р. ВР у ході ранкового засідання прийняла у другому читанні проект закону "Про засади запобігання і протидії корупції в Україні". Відповідний законопроект (№7487 від 17.12.2010 р.), ініційований Президентом України, підтримали 330 з 347 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.