ua en ru

О.Медведько: Скасування політреформи 2004 р. не впливає на принципи роботи прокуратури

Скасування політреформи 2004 р. в цілому не впливає на загальні принципи організації та діяльності органів прокуратури. Про це генеральний прокурор України Олександр Медведько заявив в ході наради, присвяченій питанню узгодження діяльності органів прокуратури у зв'язку з рішенням Конституційного суду України від 30 вересня 2010 р. про визнання неконституційним закону "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 р., повідомляє прес-служба ГПУ.

За словами О.Медведька, згідно з п.9 Перехідних положень Конституції прокуратура продовжує виконувати відповідно до чинного законодавства функцію нагляду за додержанням та застосуванням законів України.
Генеральний прокурор звернувся з вимогою забезпечити діяльність підпорядкованих органів прокуратури на підставі, в межах повноважень та в спосіб, що передбачені Конституцією, іншими законами, зокрема, чинним законом України "Про прокуратуру". Він також підкреслив, що Конституційним судом покладено на органи державної влади обов'язок щодо невідкладного приведення нормативно-правових актів відповідно до Конституції України від 26 червня 1996 р. в редакції, що існувала до внесення змін.
На підставі наведеного прокурорів зобов'язано забезпечити належний нагляд за законністю актів, що видаються місцевими органами влади з вказаних питань.