ua en ru

А.Клюєв: В Україні склався найбільш сприятливий за роки незалежності інвестиційний клімат

Перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв впевнений, що цього року в Україні склався найбільш сприятливий інвестиційний клімат за всі роки незалежності.

Про це він сьогодні заявив у Донецьку, виступаючи на ІІІ Міжнародному інвестиційному саміті "Державно-приватне партнерство в контексті нової економічної політики України", повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра України.

"Цього року у нас з'явився основний чинник, який впливає на інвестиційний клімат в країні - це стабільність. І перш за все, це політична стабільність у нашій країні, після того, як повністю була вибудувана вертикаль влади", - зазначив А.Клюєв.

За його словами, в України з'явився шанс вийти з розряду країн з низьким рівнем економіки.

"Зараз як єдиний механізм працює в нашій державі президентська вертикаль, Кабінет міністрів і Верховна Рада. У нас є величезний шанс нарешті вивести нашу країну на рівень економічно розвинених країн", - заявив А.Клюєв.

За його словами, для України дуже важливо "привернути величезну кількість інвестицій, розвивати економіку, впроваджувати нові технології, будувати нові заводи, створювати нові робочі місця".

"Є політична воля Президента і парламенту, уряд активно працює над створенням умов для залучення інвестора. Тепер важливо, щоб і місцева влада, кожен чиновник на місцях цінували кожного інвестора", - зазначив він.

За словами першого віце-прем'єр-міністра України, одним з інструментів для залучення інвестора і є новий закон про державно-приватне партнерство.

А.Клюєв висловив упевненість, що в Донецькій області цим шляхом йтимуть одними з перших, як це було і раніше.
"Дуже багато хто з присутніх пам'ятають, що після того, як ми прийняли цей закон і почали предметно займатися цим процесом, наскільки пожвавилася економіка та інвестиційна діяльність в Донецькій області. Зараз такі ж механізми планується створити на території всієї країни", - заявив А.Клюєв .

За його словами, в якості інструментів для реалізації державної інвестиційної політики створено Державне агентство з інвестицій та розвитку і Державне агентство з управління національними проектами.

Перший віце-прем'єр-міністр також заявив, що в проекті Податкового Кодексу закладені інструменти, які дозволять значно поліпшити інвестиційний клімат в Україні.