ua en ru

А.Клюєв: В рамках програми іноваційно-інвестиційного розвитку до 2015 р. урядом розглянуто 163 проекти на суму 368 млрд грн

В рамках програми іноваційно-інвестиційного розвитку до 2015 р. урядом розглянуто 163 проекти на суму 368 млрд грн. Про це під час засідання уряду заявив перший віце-прем'єр, міністр міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"Понад 250 проектів загальною вартістю 430 млрд грн було підготовлено. В результаті первинного відбору за наведеними програмним критеріями до орієнтовного переліку включено 163 проекти на суму 368 млрд грн.
При цьому, за словами А.Клюєва, в 2011-2012 рр. біля 1 млрд дол. буде направлено на модернізацію металургійних підприємств "Запоріжсталь", "Азовсталь" та "ММК ім. Ілліча".
Крім того, підготовлено проекти щодо видобутку газу на шельфі Чорного моря вартістю 1,5-2 млрд дол. Їх реалізація дасть змогу збільшити вдвічі видобуток природного газу в Україні.
Загалом, за словами А.Клюєва, близько половини від загальної вартості відібраних проектів припадають на паливно-енергетичний комплекс: електроенергетику, модернізацію ТЕС, будівництво атомних енергоблоків, розвиток енергомереж, використання альтернативних джерел енергії та розвиток нафто- та газотранспортної системи.
16% припадає на інфраструктурні проекти: будівництво автодоріг, портів, аеропортів, будівництво об'єктів до Євро-2012, модернізацію в житловому будівництві та поліпшення якості води.
12% - на проекти в металургії та хімічній промисловості
3% - на проекти в с/г, зокрема на оновлення парку с/г техніки та будівництво нових тваринницьких комплексів.
Крім того, 17 млрд грн передбачено на реалізацію програм "Доступне житло" та "Чисте місто", а 34 млрд грн - на національні проекти "Олімпійська надія 20-22", "Якісна вода", "Відкритий світ", "Нове життя".
За словами А.Клюєва, всі відібрані проекти планується розпочати або завершити у 2011 р.

Реалізація всіх проектів може створити більше 700 тис. робочих місць, вважає А. Клюєв.