ua en ru

А.Клюєв: У 2011 р. в економіку України буде інвестовано понад 100 млрд грн

За оцінками уряду, в 2011 р. в економіку Україні буде залучено понад 100 млрд грн інвестиційних коштів. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв під час офіційного представлення нового керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Україні Владислава Каськіва, повідомляє прес-служба Кабміну України.
Перший віце-прем'єр нагадав, що на виконання доручень Президента і прем'єр-міністра України, вже найближчим часом повинна бути підготовлена програма інвестиційно-інноваційної діяльності на поточний рік. За його словами, уряд буде співпрацювати з усіма великими платниками податків, яких сьогодні налічується близько 1200. Вони створюють до 90% національного ВВП, і державні інвестиційні програми повинні враховувати інвестиційні плани великих компаній.
За словами А.Клюєва, в результаті повинна бути побудована ефективна модель державно-приватного партнерства, яка не тільки дозволить прискорити економічне зростання, але і провести в найближчі роки ефективну модернізацію промисловості України.
Він також повідомив, що в плани Кабінету міністрів - активна робота з банківським сектором для поліпшення умов кредитування перспективних і важливих для країни інвестиційних проектів.