ua en ru

А.Клюєв: Україна може прийти до "зеленої" економіки протягом десяти років

Україна може прийти до "зеленої" економіки протягом десяти років. Таку думку висловив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, відкриваючи Міжнародний екологічний форум "Довкілля 2010", передає кореспондент РБК-Україна.
"Цим шляхом необхідно йти. Сказати, що в нас буде одразу "зелена "економіка - це неможливо зробити. Протягом десяти років це, в принципі, реально реалізувати", - сказав А.Клюєв.
За його словами, зараз готуються реформи в основних галузях економіки, таких, як металургія, хімічна промисловість, машинобудування, з питань наближення їх до екологічних стандартів.
Нагадаємо, теорія "зеленої" економіки базується на тому, що неможливо нескінченно розширювати сферу впливу в обмеженому просторі; неможливо вимагати задоволення нескінченно зростаючих потреб в умовах обмеженості ресурсів; все на поверхні Землі є взаємопов'язаним. "Зелені" економісти ініціюють встановлення податку Тобіна в розмірі 1% від усіх міжнародних торгових угод, з тим, щоб спрямовувати зібрані кошти бідним країнам, щоб пригальмувати посилення диференціації між розвиненими і не дуже розвинутими країнами.