ua en ru

А.Клюєв закликав підприємців повідомляти про факти вимагань з боку співробітників МВС

Кабінет міністрів звертається до представників малого та середнього бізнесу з проханням повідомляти про факти вимагань з боку співробітників правоохоронних органів на урядову гарячу телефонну лінію та телефон довіри МВС. Про це заявив перший віце-прем'єра, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, передає прес-служба першого віце-прем'єра.

За словами А.Клюєва, на підставі численних скарг підприємців він доручив Міністерству внутрішніх справ звернути особливу увагу на проблему корумпованості працівників підрозділів по боротьбі економічною злочинністю. Особливо це стосується проведення міліцейських перевірок господарської діяльності підприємців, які торгують на ринках. Віце-прем'єр також зазначив, що можливо потрібно буде обмежити число таких перевірок.
Міністерство внутрішніх справ має звернути на скарги підприємців щодо поборів з боку названих підрозділів особливу увагу і проводити ретельні перевірки цих скарг, заявив А.Клюєв.
За словами першого заступника глави уряду, МВС доручено поширити на всіх ринках країни інформацію про можливості підприємців скаржитися на дії працівників правоохоронних органів.
"Я також попросив представників Ради підприємців при Кабінеті міністрів, а також Урядового уповноваженого з питань дерегуляції організувати інформування представників малого і середнього бізнесу про всі можливості доносити до відома уряду інформацію про факти вимагань з боку працівників правоохоронних органів", - повідомив А.Клюєв.