ua en ru

А.Клюєв: Кабмін просить ВР ратифікувати угоду с РФ щодо будівництва 2 енергоблоків ХАЕС

Кабінет міністрів України просить Верховну Раду (ВР) розглянути питання щодо держзакупівель, а також питання щодо ратифікації угод з Російською Федерацією. Про це під час засідання погоджувальної ради заявив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку та торгівлі Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"Прохання на цьому тижні розглянути питання про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель, а також про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом РФ про співробітництво у будівництві 3 і 4 енергоблоків Хмельницької атомної електростанції. При цьому також розглянути проект угоди про приєднання України до договору про заснування енергетичного співтовариства", - сказав А.Клюєв.
Нагадаємо, у листопаді Кабмін схвалив проект закону про ратифікацію угоди між Україною і РФ про співпрацю в будівництві енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС.
9 червня 2010 р., міністр палива і енергетики України Юрій Бойко і гендиректор держкорпорації "Росатом" Сергій Кірієнко підписали угоду про співпрацю в будівництві третього і четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції. Документ передбачав забезпечення російською стороною обсягів фінансування, необхідних для проектування будівництва і введення в експлуатацію третього і четвертого енергоблоків ХАЕС, в т.ч. для оплати послуг і товарів, які поставляються з РФ в Україну, або закуповуються в Україні за умови часткового співфінансування українською стороною.
На даний час орієнтовна вартість двох блоків оцінюється в 4-5 млрд дол.