ua en ru

А.Клюєв і О.Дерипаска провели переговори по виведенню ЗАлКа з кризи, - губернатор Запорізької обл.

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв і власник "Русала" Олег Деріпаска провели переговори по виведенню Запорізького алюмінієвого комбінату із стану стагнації. Про це заявив на брифінгу запорізький губернатор Борис Петров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Пройшла низка консультацій із співвласниками підприємства. Зокрема, в Києві Олег Деріпаска зустрічався з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, і вони намітили низку серйозних кроків, які призведуть до розвитку підприємства", - повідомив Б.Петров.
За його словами, стратегія розвитку підприємства найближчим часом вже буде документально оформлена і погоджена.
Запорізький алюмінієвий комбінат (ЗАлК) - єдиний в Україні виробник первинного алюмінію і технічного кремнію. Повний цикл виробництва на комбінаті був розірваний в 2008 р., коли відбулася зупинка потужностей по виробництву глинозему.
За підсумками роботи в 2009 р. ЗАлК отримав чистий збиток у розмірі 487,426 млн грн. На даний момент кількість робочих місць скоротилася з 5 тис. (кінець 2008 року) до 1,5 тис.
За даними на кінець 2009 р., 97,5458% ВАТ "Залк" належать компанії ТОВ Velbay HoldingsLimited (Кіпр), пов'язаній з об'єднаною компанією "Русал".