ua en ru

А.Кінах: ПДВ в існуючому вигляді - приклад корупції і криміналізації

Податок на додану вартість (ПДВ) в існуючому вигляді не тільки руйнує фінанси держави і підприємств України, але й є прикладом корупції і криміналізації. Таку думку журналістам висловив керівник українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами А.Кінаха, на сьогоднішній день необхідно шукати засоби і політичну волю для створення рівності всіх суб'єктів цього процесу перед законом, без урахування будь-яких політичних симпатій.
А.Кінах упевнений, що в питанні компенсації ПДВ, корупція дуже різко знижує інвестиційний клімат України, і підриває довіру іноземних інвесторів. Дуже серйозною проблемою є повернення негативного сальдо ПДВ. А.Кінах упевнений, що в цьому питанні необхідно вжити всіх можливих заходів, щоб надалі не з'являлася ситуація, як в 2010 р., коли деякі платники податків не отримували компенсацію негативного сальдо ПДВ. Таким чином, виникла ситуація, коли "платники податків по мільярду гривень безпроцентно кредитують бюджет держави, знижуючи свою конкурентоспроможність та ринки збуту".
За його словами, в 2010 р. у держави перед платниками податків накопичився борг у розмірі 34 млрд грн.