ua en ru

А.Гончарук позитивно оцінив співпрацю Червоного хреста з Україною

20 жовтня відбулася зустріч заступника глави Адміністрації Президента України Андрія Гончарука з Президентом Міжнародної федерації товариств Червоного хреста і Червоного півмісяця Тадатеру Коное, який перебуває з візитом в Україні, передає пресс-служба глави держави.

Під час зустрічі була надана позитивна оцінка співпраці Міжнародної федерації з Україною, а також роботі Товариства Червоного хреста України.

А.Гончарук висловив вдячність за допомогу, що надавалася Україні через зазначені гуманітарні організації, зокрема у боротьбі з епідемією грипу, подоланні наслідків стихійних лих.

Т.Коное подякував українській стороні за високий рівень організації роботи за програмами Червоного хреста на державному рівні та окремо відзначив позитивний досвід України у їх реалізації.

Було підкреслено, що Україна має значний людський потенціал для участі як донор у міжнародних програмах допомоги Міжнародної федерації для інших країн.

А.Гончарук висловив сподівання на активну участь Міжнародної федерації товариств Червоного хреста і Червоного півмісяця у Міжнародній конференції високого рівня «Двадцять п'ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього», яка відбудеться у квітні 2011 р. в Києві.