ua en ru

"Укрзалізниця" та ВАТ "РЖД" організують прискорений рух поїздів у напрямку Київ-Москва та Крим-Москва.

"Укрзалізниця" та ВАТ "РЖД" організують прискорений рух поїздів у напрямку Київ-Москва та Крим-Москва, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Зокрема, сторони домовилися про проведення узгоджених заходів з розподілу пасажирського та вантажного рухів. За словами генерального директора "Укрзалізниці" Михайла Костюка, у процесі розмежування пасажирських та вантажних транспортних коридорів особливо важливим є те, щоб транспортні коридори України та Росії були гармонійними. "Сьогодні ми говоримо про реалізацію великої програми, коли на території "простору 1520" (ширина залізничної колії) наші країни виступають єдиною бізнес-системою. Транспортне законодавство, усі документи, а саме: технічні умови, інструкції, правила та системи управління мають розроблятися спільними зусиллями та бути гармонійними для обох систем", - зауважив М.Костюк.
Учасники зустрічі також визнали необхідним прагнути до організації прикордонного та митного контролю в прискорених поїздах без зупинок. За словами старшого віце-президента ВАТ "РЖД" Валентина Гапановича, слід максимально спростити та прискорити процедуру проходження кордонів, для чого відповідні заходи мають розглядатися на урядовому рівні. "Як приклад - досвід взаємодії Росії з Фінляндією, коли митні та прикордонні процедури проходять у поїзді під час руху. Сподіваюся, що уряди України та Росії найближчим часом візьмуться за це питання", - сказав він.